Tips för att lyckas extra bra vid grillen

Vill du briljera vid grillen i sommar men inte riktigt vet hur? Här får du nyttiga tips som hjälper dig bli till dina drömmars grillmästare. Med dessa tips blir det du stoppar på grillen perfekt tillagat, enkla knep som kommer hjälpa dig massor.

 

Grillning och vin hör sommaren till tycker många. Att dricka vin är däremot enkelt, att grilla kan vara lite knepigare för den som inte helt har koll på smarta knep när det kommer till grillningen. Men lugn, bästa tipsen får du här.

 

Grill och grillteknik

 

Till att börja med behöver du ha en grill som du kan reglera värmen på, skriver Mitt Kök Expressen. Tunna skivor av till exempel biff behöver grillas på en hög värme under kort tid, medans tjockare skivor med kött behöver grillas på en lägre värme under kortare tid. Se till att välja en grill med ett riktigt bra lock och se till att använda det också, då blir maten mer jämt tillagad då värmen sprider sig under locket. Placera grillen på rätt ställe, inte för nära lättantändliga grejer och inte dör det blåser mycket och se till att starta din grillning i tid, tänd försiktigt och var sparsam med tändvätska, en braständare kan var att föredra. Se till at ha tålamod när du grillar och att endast lägga på det du ska grilla när gallret är riktigt hett.

 

Maten som ska grillas

 

Hur ska du då tänka med maten? Se till att rumstemperera allt som ska grillas, då fastnar det inte på gallret lika lätt, förkoka hårda grönsaker, torka av överflödig marinad innan maten läggs på grillen och lägg inte på glaze innan maten är färdiggrillad. Annars blir den bara bränd. Vänd inte grejerna i onödan och se till att grilla med rätt värme, något som du kan googla dig till för olika råvaror. Lycka till!