Tack och adjö Lina

Vi skrev i ett tidigare inlägg om hur du kan köpa dig tid, bland annat genom att beställa matkasse hem. I texten refererade vi även till Linas Matkasse, en av de som var de första att erbjuda tjänsten i sverige och även de som blev störst snabbast. Numera finns det flera olika alternativ av matkassar – men Lina, hon var först. Därför är det ju lite lätt beklagligt att läsa hur  de nu kommer att sälja sin matkasse. Det är någonting som Veckans Affärer har skrivit om i en artikel som inleds så här:

Matleveransbolaget Linas Matkasse är nu ute till försäljning och värderingen uppgår till hundratals miljoner. Ica och Axfood pekas ut som möjliga intressenter, samt även en utländsk konkurrent.

Varför det är dags för försäljning framgår inte i artikeln och ägarna av matkassen har inte heller gått ut med något uttalande. Uppgifterna om försäljningen kommer från Nyhetsbyrån FinWire och de hänvisar själva till Startupveckan.
Om Linas Matkasse kommer att säljas är det något  av en epok som går mot sitt slut. Ägarna, Niklas och Lina startade företaget 2008 och snabbt blev de ett av Sveriges mest framgångsrik företag. Nu kommer det alltså att säljas och som det ser ut kommer försäljningen att sluta på en 400-500 miljoner kronor, någonting som absolut kan ses som en god investering av köparen i och med att företaget omsätter en 500 miljoner kronor. Hur det slutar återstår att se men nog blir det spännande att följa. Dessutom kan ju detta även innebära att kringliggande konkurrenter knappar in på Linas Matkasse. Mathem, Middagsfrid och Tasteline är bara några av de matkassa som säkert ser denna försäljning som en möjlighet att bli bäst på marknaden. Vilken matkasse som verkligen är bäst är dock svårt att avgöra. Bäst är det att jämföra på nätet utefter egna önskemål.
Matkasse paprikor