Svalkande sommardrinkar

Sommar 2019 är här inom ett par månader och hur underbart är inte det! Svenskarna vaknar till liv från vinterdvalan och börjar leva igen. En klassisk sommarkväll spenderas sittandes på altanen med smarriga drinkar och den självklara grillningen.

”Till den goda maten är det en självklarhet att också njuta av en god dryck”

Svensken ser fram emot sommaren hela vintern lång och grillen kommer gärna ut på vårkanten och används flitigt under hela sommarhalvåret. Det grillas kött, fisk och grönsaker, till och med efterrätten grillas. Till den goda maten är det en självklarhet att också njuta av en god dryck. Kött äts gärna med diverse goda röda viner till, en kall öl passar också fint. Till fisk gärna ett glas vitt vin och något som blivit mycket populärt är det bubblande vinet från Italien, Prosecco.

Sydeuropeiskt alternativ

För att variera sig en aning kan det vara värt att testa spanjorernas sätt att dricka vin. I Spanien blandas gärna vinet ut med något bubbligt. Vad sägs om rödvin och cola? Eller varför inte den klassiska sangrian som är en riktig törstsläckare. Portugiserna blandar sin sangria med kanelstänger och det är en riktigt svalkande dryck som passar som fördrink eller till fisk och skaldjur.

Alkoholfri

Goda drinkar utan alkohol är absolut inget problem att få till. Det finns nu många alkoholfria viner som lätt kan blandas till en sangria. Den klassiska lemonaden är alltid en hit på sommaren med olika smakkombinationer. En variant som är orolig vacker är den härlig rosa lemonaden med smak av grapefrukt eller den mer svenska med smak av fläder.