Få den absolut bästa vinupplevelsen

För att du och dina gäster ska få den absolut bästa vinupplevelsen krävs det bra vinglas – och förstås rätt sorts vin att fylla glasen med. Här räcker det inte med att gå efter vilka glas du tycker är dina och vilken etikett som tilltalar dig på systemethyllan. Det krävs kunskap och lite research, men lugn – vi har gjort allt åt dig!

Vill du slippa den där risken av att du köper ett vin som inte är prisvärt? Kanske är du en av dem som bara går till systemet och dömer flaskan efter etiketten? Nog för att man får mycket information via en etikett, men kanske vore det skönt att få en garanti på att du väljer ett kvalitetsvin oavsett vilket? Då kan vi varmt rekommendera Wineagency som är en vinimportör av rang. Du kan beställa via deras hemsida och de har allt från nyårsbubbel till ekologiskt och hantverksproducerade viner från många välkända distrikt!

Fyll glaset med kvalitetsvin

Idag finns det olika trender inom vinvärlden. En sak som många experter konstaterar är att det sicilianska vinet har fått en ordentlig comeback. Bjuder du på ett kvalitetsvin vill du förstås få ut den bästa möjliga upplevelsen av ditt vin. Det gör du förstås genom att välja rätt glas till vinet. Många som är lite mer ”nybörjare” på vin brukar tro att det är en överdrift att glaset har betydelse. Så fort du börjar nörda ner dig i aromens värld kommer du själv också förstå varför det är så viktigt med rätt glas. Kanske kommer du till och med bli den där enerverande typen som blir irriterad på restaurangen när vinet serveras i fel glas?

I GP argumenterar man för att det är bättre att välja glas efter humör än vetenskapen. ”Det blir lite till en besatthet” kallar man det. Men kanske ligger besattheten just i att man faktiskt känner skillnaden när man dricker en dyr dryck ur ett perfekt glas. Det tåls ändå att sägas att man för det inte behöver 15 olika sorters glas. Det räcker faktiskt med 1. Huvudsaken är att det har följande egenskaper:

  • Det bör vara genomskinligt
  • Stabil fot
  • Avrundad kupa
  • Avsmalnad mynning

Läs mer i Expressens guide här.