Avnjut god mat på fin dukning

Om du trodde det räckte med att servera god mat för att en middagsbjudning ska bli lyckad får du allt tänka om. När du vill lyckas med bjudningen är det många saker som ska stämma och då räcker det inte bara att servera en utsökt middag – du bör även tänka på hur du serverar din middag och då är en genomtänkt dukning A och O för att lyckas.

Det finns en massa knep man kan ta till för att lyckas med en middagsbjudning idag. Till exempel kan du klicka dig in på www.nybergsdeli.se och beställa hem maten du vill servera, så du slipper laga den själv. Då kan bjudningen inte bli fel! Men det innebär inte att din middagsbjudning blir lyckad bara för att du serverar en got rätt, du måste även tänka på hur du presenterar den goda maten och det är något du gör genom din dukning turligt nog finns en hel del smarta sätt att duka på för att verkligen fixa stämningen på middag. Och vi har samlat de allra bästa här.

Så dukar du så maten blir extra god

Knepet med en lyckad middagsbjudning är att gästerna ska känna sig nöjda, mätta och glada när de ätit upp, och vad som är viktigt att tänka på är det visuella. Det räcker alltså inte med att maten smakar gott, det måste även se gott ut – och beroende på vad man lagar så är det här mer eller mindre svårt att lyckas med. En boeuf bourguignon må vara välsmakande, men den ser desto mindre aptitlig ut dessvärre så om man ska servera en sådan gryta är det en god idé att tänka på hur du dukar och presenterar middagen. Något som till exempel Göteborgs Posten tipsar om är att duka med hjälp av naturen genom kvistar, löv och blommor för en festlig stämning vid middagsbordet, och detta passar ju även med looken av en boeuf bourguignon vilket också är något man ska tänka på. Har man i stället bestämt sig för att servera säg en middag bestående till större delen av färska grönsaker kan det bli lite kaka på kaka med en grönskande dukning. Så hur ska man göra då? Ett tips är att spana in Sköna Hems lista på en massa olika dekoratonsförslag och sedan också ta till sig följande tips som Expressen samlat:

  1. Duka med många ljus, både kronljus och värmeljus för en mysig stämning.
  2. Blanda porslinet när du har många gäster för en mer levande dukning i stället för att alla får likadana glas och tallrikar att äta på.
  3. Satsa på lager på lager-dukning med undertallrikar och underlägg med mera för en mer ombonad och lite lyxmysig känsla över dukningen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *